dimarts, 20 d’agost del 2013

Carpaccio de bacallà

Avui farem un primer plat fred molt adient en aquests temps d'estiu.

Ingredients:
  • llom de bacallà
  • 1 tomata madura mitjana
  • vinagre de mòdena o reducció de vinagre de mòdena
  • oli oliva verge extra
  • pebre i sal (si en cal)
  • paté d'oliva negra d'Aragó
Per la decoració:
  • torradetes
  • formatge per untar Philadelphia
  • melmelada de tomata
  • tomates cherry
  • crostons de pa fregits amb all

En aquest cas he fet servir bacallà sec, també es pot fer amb bacallà congelat al punt de sal.
Primer posar el bacallà a remullar en un recipient amb reixeta ple d'aigua , al cap d'un dia canviar l'aigua.


 

Després de dos o tres  dies treure el bacallà de l'aigua i posar-lo al congelador unes dues hores per endurir-lo i poder-lo tallar més bé.
A continuació es talla a làmines molt fines i les anem posant  en un plat molt ben repartitdes.
Al damunt hi ratllem la tomata, sal si en cal, un pessic de pebre i un bon raig d'oli.


 

A l'últim moment posem la reducció de vinagre de mòdena i uns puntets d'olivada.


 

Per acompanyar podem posar unes torradetes untades amb formatge Philadelphia, amb un puntet de melmelada de tomata al mig de cada torrada  (aquesta la vaig fer l'any passat), tomates cherry i crostons de pa fregit amb all.


 


 


 

I a disfrutar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada