dijous, 28 de novembre del 2013

Per picar

Si anem al País Basc en tots el bars o tabernes trobarem uns taulells farcits de "montaditos" com en diuen ells. Son unes llesques petites de pa guarnides amb una gran diversitat de productes com verdures, peix, carn, ous i salses exquisites.
A cada "montadito" hi claven un escuradents que tothom guarda al costat del plat i quant acabes la consumició compten els escuradents per fer-te la factura.
Avui en farem de dues maneres i tal com ens agraden a casa.

Ingredients per fer 12 "montaditos":
  • 1 baguet
  • 1 ceba
  • 2 pebrots italians
  • formatge Philadelphia
  • 3 talls de bacó
  • 1 troç de llonganissa
  • 6 ous de guatlla
  • oli
  • sal 
  • sucre 

Comencem tallant la ceba en juliana i la courem a la paella amb una mica d'oli, sal i sucre, fins que estigui caramelitzada i reservem.
Tallem els pebrots a tires i els fregim. Deixem refredar i els pelem.
Courem la llonganissa a la planxa i la tallarem a rodanxes.
També en la mateixa planxa courem els 3 talls de bacó que partirem en dues meitats.
Agafem la baguet, en tallarem 12 llesques i les escalfem una mica a la torradora.
Untarem 6 llesques amb formatge Philadelphia, al damunt hi posarem un tall de pebrot doblegat i a sobre una o dues rodanxes de llonganissa.
En una paella amb oli fregim els ous de guatlla.
Per fer les altres llesques repartim la ceba caramelitzada a baix, al damunt hi posem un troç de bacó i acabem amb un ou ferrat de guatlla.


 


 


 


 

Mes endavant farem més "montaditos" calents i també de freds.
A reveure.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada