diumenge, 10 de novembre del 2013

Canelons de ceps

Cada any a la tardor ens agrada molt anar a buscar bolets. Aquest any tot que la previsió era de que s'en faria molts no ha estat així.
Pero sempre ens queda el recurs de anar a la botiga a comprar-los i així ho vam fer, vam trobar aquests ceps,  esperant un día que erem macos i a un preu raonable.
Els ceps els netejo bé i trocejats els guardo al congelador. D'aquesta manera els tinc a punt per fer un rissotto, pasta, un guisat de pollastre o conill, etc.


 

Avui farem uns canelons.

Ingredients:
  • 500 gr. de ceps
  • 1 1/2 paquet canelons El Pavo
  • 2 porros mitjans
  • 2 cebes mitjanes
  • 2 alls
  • julivert
  • 200 ml. de nata per cuinar
  • 1 litre de llet
  • 5 cullerades de farina
  • formatge parmesà ratllat
  • oli
  • sal

En una paella coem els ceps amb una mica d'oli i sal, després afegim els alls pasats pel premsador i el julivert tallat ben petit.
En una altra paella posen les cebes i els porros tallats ben fins amb oli i sal i deixem que es faci a foc molt lent.


 

A continuació ho barrejem tot, afegim la nata, deixem reposar i quan estigui fred ho posem a la nevera unes hores.
El seguent pas es bullir la pasta dels canelons, refredem i farcim amb la massa que teniam preparada.


 

Si no els volem fer tots els podem congelar un per un i guardar-los per un altre día.
En una safata per anar al forn posem els canelons que necesitem.


 

A part fem una beixamel amb la llet, la farina una mica d'oli i sal.
Posem la salsa beixamel pel damunt dels canelons i a sobre hi posem formatge parmesà ratllat.
Enfornem la safata i gratinem al grill.



 

 

Si els proveu segur que us agradaran molt.

2 comentaris:

  1. Hola, en cas de no trobar ceps frescos, podem utilitzar ceps deshidratats? en cas de que si, quina quantitat necessitaria per fer 50 canalons?
    gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Lluïsa.
      En primer lloc t'agraeixo el teu interés per les receptes del meu blog.
      En el cas de que no sigui temporada de bolets, els pots trobar congelats i deshidratats, en tots els casos queden bé.
      En la recepta que tinc al blog vaig utilizar mig quilo de ceps recent collits i hem van sortir uns 20 canelons.
      Crec que per la quantitat de canelons que vols fer amb 200 gr. de ceps secs en trindràs prou.
      Segur que et sortiran boníssims.
      Una abraçada.

      Elimina