dimarts, 26 de novembre del 2013

Pastís de samfaina, ou i tonyina

Avui farem una recepta que em va suggerir una bona amiga.
Es un primer plat força complert amb uns ingredients variats de verdures, cereals, ou i tonyina.

Ingredients:
  • 1 pebrot
  • 1 albergínia
  • 1 pot de tomata fregida amb ceba
  • 6 llesques de pa de motlle sense crosta
  • 3 ous
  • 2 llaunes petites de tonyina
  • oli
  • sal
  • sucre
Per la beixamel:
  • 3/4 de litre de llet
  • 3 cullerades soperes de farina
  • oli
  • sal
  • formatge ratllat (Sombrero de copa - pasta grana)
  • mantega

Primerament hem de fer la samfaina. Comencem posant el pebrot i l'albergínia tallat a daus petits en una paella amb oli, una mica de sal i sucre. Quand estigui cuit i afegim la tomata que ja esta cuinada i li donem una volta.
La samfaina es millor fer-la un dia abans perque quedi mes compacta i no es desmunti a l'hora de fer el pastís.
Posarem els ous a bullir 13 minuts, deixem refredar, els pelem i reservem.
Per montar el pastís farem servir una safata per anar al forn.
Comencem posant al mig de la safata dues llesques de pa de motlle juntes, al damunt estenem una capa de samfaina, a sobre i posarem la meitat dels ous tallats a daus i a continuació hi esmollem una llauna de tonyina.


 

Continuem amb dues llesques mes de pa de motlle, repetim l'operació i acabem amb pa.


 

Tapem el pastís amb paper film i el deixem tota la nit perque quedi més agermanat
A ultima hora farem la salsa beixamel per napar tot el pastís. Al damunt hi posarem una capa de formatge ratllat i uns puntets de mantega i gratinarem al forn.


 
 

 


 

El podeu fer mes llarg si teniu mes comensals. Teniu l'exit assegurat.
Fins aviat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada