dissabte, 16 de novembre del 2013

Flam de nata i cafè

Hola, farem un flam familiar encara que també el podeu fer amb flameres individuals.

Ingredients:
  • 1 litro de nata per muntar
  • 1/2 got de cafè
  • 1 sobre de flam Royal - bosseta de caramel líquid inclosa
  • 4 o 5 cullerades de sucre
  • 1/2 got d'aigua per desfer el sobre de flam

 

Comencem posant en un cassó la nata, el cafè i el posem al foc.


 

 Desfem el contingut del sobre  Royal en el mig got d'aigua.
Quan la nata i el cafè comenci a bullir afegim el sucre i els polvos desfets fins que torni a arrencar el bull, i ja ho podem retirar del foc.
Caramelitzem una flamera gran o un bol de vidre amb el caramel líquid i a continuació podem omplir amb la crema que em cuinat.


 

Deixem refredar i després guardem a la nevera perqué qualli bé durant al menys 2 o 3 hores.
Es curiós que el cafè es quedi assolat al fons del vol fent una ratlla perfecta, pero tot el flam té gust de cafè.


 

Aquest flam que veieu a la fotografía està fet amb la meitat de les quantitats que us he donat.


 

Espero que us agradi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada