dimarts, 19 de novembre del 2013

Coca de recapte

Abans als pobles les mestresses de casa portaven les verdures i productes que tenien dels seus horts a la pastisseria i el forner hi posava la pasta de pa per fer aquestes coques de recapte.
També es portava una ampolla amb oli, les arengades salades o fresques i la llonganissa fresca.
Avui farem le mes típica que es la de pebrot i albergínia amb una pasta molt fàcil..

Ingredients:

Per la pasta:
  • 250 gr. de farina
  • 70 ml. d'oli d'oliva
  • 180 ml. d'aigua
  • 1 pessic de sal
Per la guarnició:
  • 2 pebrots
  • 1 albergínia gran
  • oli d'oliva
  • llonganissa fresca
  • arengades salades o fresques

Tallem els pebrots a tires i l'albergínia a rodanxes, salem una mica per un costat i una mica de sucre per l'altre costat. Reservem una bona estona perqué tregui l'aigua que porten les verdures.
Necessitem una fiambrera rodona i gran amb tapa pero sobre tot que tapi molt bé.
En aquesta fiambrera hi posarem la farina, la sal i l'oli.
En un pot escalfem l'aigua i quan comenci a bullir la tirem dins de la fiambrera i tapem rapidament.
Durant un minut sacsegem la fiambrera fort aguantant la tapa perque no s'obri i la pasta ja estará feta.
Obrim i veureu que queden unes boles de massa, treiem tota la pasta enganxada del voltant del recipient i amasem una mica.
Estará tèbia i molt tova, llavors l'estirem amb un curró damunt d'un paper de forn.
A continuació amb un pinzell pintem amb oli tota la coca i anem posant els talls de pebrot i albergínia pel damunt i posem una mica més d'oli. Al final hi posarem les arengades i la llonganissa.


 


 

Posarem la safata al forn que tindrem precalentat a 200º durant uns 30 minuts.
A la meitat de la cocció i posarem una mica mes d'oli.


 
 
 
 

Si les proveu disfrutareu molt.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada