diumenge, 27 d’octubre del 2013

Panellets

Encara que aquest any fa una calor que no acompanya per l'epoca que estem,  ja hem de fer els panellets típics de Tots Sants. Doncs som-hi.

Ingredients per la massa:
  • 1 kg. d'ametlles pelades
  • 1/2 kg. de sucre
  • 1 patata petita
  • 1 ou
  • 1 copa de licor Calisay
Ingredients per la guarnició:
  • pinyons
  • codonyat
  • granet d'ametlla
  • cireres confitades
  • coco ratllat
  • xocolata en pols
  • encenalls de xocolata blanca
  • 1 ou batut
  • sucre per arrebossar

Comencem posant la patata a bullir amb pell.
Triturem les ametlles ben fines amb la picadora.
Pelem la patata i en un plat la xafem amb una forquilla quan encara estigui tébia.
En un bol barregem les ametlles amb el sucre, després afegim la patata aixafada, un ou sencer, la copa de licor i pastem bé tot plegat fent una pasta.


 

Deixem reposar 1 hora o mes.


 

Primer farem els panellets de pinyons, farem boletes petites de pasta que`pasarem per l'ou batut i arrebossarem amb els pinyons i ja els podem posar a la safata damunt de paper de forn.


 

Després estendrem una mica de pasta i posarem a dins una tira de codonyat i ajudant-nos de paper de forn emboliquem fent un rotllo i tallem a trossets al biaix mullant el ganivet amb aigua de tant en tant`perqué no s'ens enganxi. Els arrebossem amb sucre abans de posar-los a la safata.


 
 

 

Per fer els d'ametlla fem boletes i les allarguem com si fos una croqueta, pasem per l'ou batut i després pel granet d'ametlla.
Continuem fent boletes que arrebossarem amb sucre i les aixafarem una mica i posarem mitja cirera confitada al damunt.


 

Per fer els de coco separem una mica de pasta que barrejarem amb coco ratllat i els hi farem forma de muntanyetes.
També separant una mica més de pasta que barrejarem amb xocolata en pols farem boletes aixafades i posarem uns encenalls de xocolata blanca pel damunt.
Els posarem al forn precalentat a 200º uns 8 o 10 minuts cada safata.
 
 


Els acompanyarem de castanyes torrades i una copeta de moscatell.





.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada