divendres, 31 de gener del 2014

Coca de iogurt

La coca de iogurt es una recepta clàssica que en totes les cases segur que s'ha fet un dia o altre, però avui la farem més moderna en la forma i en la decoració. Som-hi.

Ingredients per la coca:
  • 4 ous
  • 1 iogurt natural
  • 2 mesures de iogurt de sucre
  • 1/2 mesura de iogurt d'anís
  • 1/2 mesura de iogurt d'oli de girasol
  • 3 mesures de iogurt de farina
  • 1 sobre de llevat
  • una mica de ralladura de llimona
Ingredients per la decoració:
  • 200 gr. de xocolata negra per fondre
  • 2 maduixes
  • sucre glas

Per començar posem tots els ingredients de la coca en un bol o gerra. Barregem amb el minipimer durant 4 o 5 minuts.
Amb un tros de mantega engreixarem tot el motlle i després hi posarem una capa fina de farina.
Jo he utilitzat un motlle de 10 cm. d'alt i un diàmetre de 16 cm.
Mentre fem aixó el minipimer ja s'ha refredat i el tornem a passar per la massa 2 minuts més.
Es tracta que la pasta faci moltes bombolletes.


 

A continuación ja podem omplir el motlle aproximadament tres quartes parts.
Tindrem el forn precalentat a 200º i posem el motlle a dins. Als deu minuts baixarem la temperatura del forn a 175º i el deixarem 25 minuts més.


 

Posem la xocolata trocejada en un bol de vidre que tindrem damunt d'un cassó amb aigua i la farem desfer al bany maria.
Una vegada desfeta la estenem amb una espàtula damunt del taulell fent unes tires llargues molt fines de gruix i les deixem eixugar una mica.
Al cap d'una estona i amb una rasqueta fem uns encenalls grans.


 
 
 
 

Tallem la part arrodonida de la coca per deixarla ben plana.
Per acabar posem la coca en una safata, distribuïm els encenalls pel damunt, espolsem una mica de sucre glas al damunt del encenalls i finalment en un costat hi posem les maduixes.


 
 
 
 
 
 
 

Desitjo que us agradi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada