diumenge, 5 de gener del 2014

Crema de ceps amb galeta de parmesà i pinyons torrats

Una crema calenta per començar un àpat sempre ve de gust i sobre tot en aquest temps d'hivern.
Avui serà de ceps pero la podeu fer amb altres varietats de bolets.

Ingredients:
  • 300 gr. de ceps congelats i laminats (si no és temporada)
  • 1 patata mitjana
  • 1 porro gran
  • 1 ceba petita
  • 200 ml. de crema de llet
  • 1 gra d'all
  • julivert
  • sal
  • oli
  • formatge parmesà
  • pinyons

Per començar escorrem els ceps i en reservem el seu suc.
Posem els bolets a la paella amb una mica d'oli i els fregim, en 2 o 3 minuts i afegim un gra d'all ben picat i una mica de julivert. Reservarem uns dauets de bolets per fer unes broquetes per la guarnició del final.
En un altra paella fregim la patata, el porro i la ceba tot fet a trossets com per fer una truita.
A continuación en una olla posem la verdura sofregida, els bolets. el suc dels ceps que haviam reservat, 3/4 de litre d'aigua i ho fem bullir 20 minuts.


 

En una paella i a foc lent torrarem uns pinyons per guarnir al final.
També a la paella a foc molt lent hi posarem uns talladors de pastes de diferents formes i els omplirem de formatge parmesà ratllat fins que estiguin torrats i secs com unes galetes.


 

Pasarem el minipimer per fer la crema ben fina. Afegirem la crema de llet.
Si voleu fer més intens el gust dels bolets hi podeu afegir una mica de ceps en pols, que podeu trobar en botigues que venguin bolets secs i congelats.
A l'hora de servir la crema hi posarem una broqueta amb uns ceps enfilats, una galeta de parmesá, uns trocets de bolet , uns pinyons i unes gotes d'oli d'oliva.


 
 
 
 
 

Espero que us agradi i bon profit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada