dimecres, 8 de gener del 2014

Tortell de nata

Ja fa uns quants anys que el dia de Reis faig el tortell a casa. No es el típic de pasta de brioix amb fruita i farcit de massapà. El faig amb pasta de full i nata com ens agrada a tots.
Per suposat que també hi poso sospreses ja veureu.

Ingredients:
  • 1 pasta de full rodona
  • una mica de sucre
Per al farcit:
  • 1/2 litre de nata per muntar
  • 6 cullerades soperes de sucre
  • sorpreses
  • sucre glas

Per començar estenem la pasta de full damunt d'un paper de forn i amb un bol o una tartera marcarem un cercle i retirarem la part de dins que aprofitarem per fer un pastisset.
Com podeu veure a la fotografía hem de deixar una bona amplada de tortell perqué al pujar quedará més estret.


 

Espolsarem una mica de sucre pel damunt del tortell perqué al coure quedi ben dauradet. El forn el tindrem precalentat a 190º més o menys 20 minuts.
Tindrem el bric de nata al congelador una bona estona, perqué ha de estar ben freda per muntar-la.
En un bol posarem la nata junt amb les 6 cullerades de sucre i amb les varilles eléctriques la muntarem fent moviments circulars i pujant i baixant perqué hi entri aire.
Per acabar el tortell l'obrirem per la meitat i amb una mànega pastissera l'anirem omplint amb un bon gruix de nata.


 

Seguidament hi posarem les sorpreses, jo hi poso una fava i el premi bo es un euro que també el poso embolicat amb paper d'alumini.


 

Tapem amb cura el tortell i li posem al damunt el sucre glas.


 
 
 
 

Fins aviat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada