dimecres, 4 de juny del 2014

Per picar

Avui al Per picar farem dos "montaditos", un amb esqueixada de bacallà i l'altre amb tonyina.


Ingredients per al de bacallà:
  • 2 talls de bacallà dessalat
  • 1 gra d'all
  • pebre vermell dolç
  • 1 tomàquet madur
  • oli d'oliva
  • 1 tros de pebrot vermell
  • 1/2 ceba tendra
  •  olives morades
  •  llesques de baguette


Ingredients per al de tonyina:
  • 1 llauna de tonyina amb oli d'oliva
  • 2 cullerades de maionesa
  • 1/2 ceba tendra
  • 1 llauna d'anxoves amb oli d'oliva
  • olives negres sense pinyol
  • llesques de baguette


Esqueixem el bacallà en un plat, afegim l'all picat,el pebre vermell i remenem.


 

Afegim un bon raig d'oli d'oliva i barregem bé, per últim ratllem el tomàquet i l'afegim.
Pelem el pebrot amb un pelador i el tallem a dauets molt petits.
Farem el mateix amb la ceba tendra.




Damunt de cada llesca hi posem una cullerada de esqueixada, en un costat de la llesca hi posem una mica de pebrot, a l'altra punta una mica de ceba picada i al mig una oliva morada.
Per preparar el de tonyina posem en un bol la tonyina esmicolada, afegim la ceba picada ben petita i la maionesa, barregem bé fins a fer una pasta.
Posem una cullerada d'aquesta barreja damunt de cada llesca de pa.
A sobre hi posem una anxova i una rodanxa d'oliva negra.


 
 
 
 
 
 
 

Les olives morades i llargues que he utilitzat son una varietat grega que es diu Kalamon, es un regal que em van fer, juntament amb aquesta sal liquida en sprai de les salines de l'illa de Formentera. Curiós, veritat.


 

Espero que us agradi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada