dissabte, 21 de juny del 2014

Bunyols farcits de crema i de xocolata

Fa uns dies us vaig ensenyar com fer uns bunyols de vent, avui doblarem les quantitats dels ingredients de la recepta perque en farcirem la meitat amb crema pastissera i l'altra meitat amb crema de xocolata.


Ingredients per fer la crema pastissera:
  • 1/2 litre de llet
  • 4 cullerades de sucre
  • 1 sobre de Potax
  • 1/2 canó de canyella

Ingredients per fer els bunyols:
  • 100 gr. de farina
  • 70 gr. de mantega
  • 130 ml. de llet
  • 3 ous
  • 4 cullerades d'anis dolç
  • 1 pessic de sal
  • oli d'oliva suau
  • sucre

Ingredients per farcir els bunyols de xocolata:
  • 4 cullerades soperes de Nutella

Comencem preparant la crema, separem una mica de llet en una tassa i desfem un sobre de polvos  Potax.
La resta de la llet la posem en un cassó amb el sucre i la canyella.
Quan comenci a bullir afegim la llet que hem barrejat amb els polvos i esperem que torni a bullir.
Aboquem la crema en un bol i la deixem refredar.
Per fer els bunyols en un cassó calentem la llet, la mantega i la sal.


 

Quan bulli apartem el cassó del foc, afegim la farina d'un sol cop i remenem amb força fins que la massa es separi de les parets del cassó i quedi compacta.
A continuació hi posem l'anís i remenem.
Seguidament afegim els ous un a un fins que quedin ben integrats.
La consistencia que ha de quedar es com la de crema o una mica més líquida.


 

Després calentem oli abundant en una cassola petita o cassó i ajudant-nos d'una cullereta anem tirant boletes de pasta fins que els bunyols quedin daurats.


 

Els traiem amb una escumadora i els posem en una safata damunt de paper de cuina per treure l'excés d'oli.
Seguidament els arrebossem amb sucre i reservem,


 

Per farcir els bunyols he fet servir unes mànegues pastisseres d'un sol ús, són pràctiques i no embrutes res.
Omplim la mànega de crema tallen la punteta, punxem cada bunyol i l'omplim de dins.
Els de xocolata els podem farcir desfent xocolata de cobertura al bany maria, pero aquesta vegada els he volgut farcir amb Nutella i han quedat molt bons.
He posat la Nutella dins de la mànega, tancant la part de dalt amb una pinsa de plastic i l'he posat 10 segons al microones perquè la crema de xocolata quedès més fluida.
Tallem la punteta de la mànega i farcim els bunyols igual que els altres.


 
 
 
 

Espero que els proveu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada