dimecres, 11 de juny del 2014

Flam de mango

El mango es una fruita tropical de polpa carnosa i semi-àcida. Avui utilitzem aquesta fruita per fer un flam diferent del que fem habitualment.

Ingredients:
  • 1 mango
  • 1/2 litre de llet
  • 100 gr. de sucre
  • 3 ous
  • 1 rovell d'ou
  • pell de llimona
  • caramel lìquid Royal
  • uns brots de menta fresca

Per començar pelem el mango i traiem el pinyol.
Tallem unes tires fines per fer la decoració final, les reservem en una tartera tapada perquè no es ressequin.
La resta del mango el triturem amb una mica de llet amb el minipimer.
Posem en un cassó a bullir la resta de llet amb el mango triturat i la pell de llimona.


 

En un bol barregem bé els ous, el rovell i el sucre.
Quan la llet arrenqui el bull la retirem del foc.Traiem la pell de llimona i passats uns minuts ho afegim al bol dels ous i el sucre i remenem.
Posem caramel lìquid a les flameres, jo aquesta vegada he posat del que venen ja preparat.
Omplim les flameres amb la crema, les enfornem en una safata amb aigua i les coem al bany maria, amb el forn a 150º durant una hora aproximadament.


 

Per comprovar si estan cuits els punxarem amb un ganivet.
Avui he fet un flam gran rectangular i uns altres individuals.
Els he adornat amb unes flors cargolant les tires de mango que havia reservat i uns brots de menta.


 
 
 
 
 
 
 
 
Espero que us agradi.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada