dilluns, 23 de juny del 2014

Coca de brioix amb fruita confitada i pinyons

Es la típica coca que mengem per Sant Joan i per totes les revetlles de l'estiu.


Ingredients per a fer la massa mare:
  • 140 gr. de farina de força
  • 30 gr. de llevat fresc
  • 80 ml. d'aigua templada

Ingredients per la coca:
  • 500 gr. de farina de força
  • 90 gr. de mantega
  • 10 gr. de sal
  • 3 ous
  • 90 gr. de sucre
  • 75 ml. de llet
  • 25 gr. de llevat fresc
  • un raig d'anís dolç
  • 250 gr. de fruita confitada
  • 50 gr. de pinyons
  • sucre pel damunt

Per començar posarem els tres ingredients per fer la massa mare dins del bol de l'amassadora i amb les varetes de pastar ho treballem fins que ens faci una bola.
Tapem la pasta dins del bol amb un drap de cotó i la deixem reposar 45 minuts
Passat aquest temps afegirem en aquest mateix bol la llet, els ous, el sucre, la sal i l'anís.
Ho deixem amassar fins que estigui tot integrat.
Seguidament afegim la farina tamisada i continuem pastant.
Després afegirem la mantega i el llevat esmicolat i continuem amb l'amassadora.
Sobre el taulell posarem una mica d'oli i al damunt la pasta que hem fet i la treballem una mica més amb les mans.
Fem una bola i la deixem reposar 5 minuts tapada amb un drap.


 

Passat aquest temps posem la massa damunt d'un paper de forn i amb els dits l'estirem donant-li la forma de la coca.
A continuación distribuïm la fruita confitada pel damunt, els pinyons i bastant sucre.


 
 
 
 

La posarem dins del forn apagat durant una hora perquè ens dobli el volum.


 

Traiem la coca i precalentem el forn a 250º durant deu minuts.
Seguidament enfornem la coca, baixem la temperatura a 200º i la courem en 20 minuts.


 
 
 
 

Bona revetlla.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada