dissabte, 12 d’abril del 2014

Coca d'espàrrecs verds

Avui més que una coca de verdures farem un quadre artístic.

Ingredients per a la pasta:
  • 250 gr. de farina
  • 70 ml. d'oli d'oliva
  • 180 ml. d'aigua
  • 1 pessic de sal
Ingredients per a la guarrnició:
  • 3 cebes de Figueres
  • 1 manat d'espàrrecs verds
  • 1 manat d'espàrrecs silvestres
  • 4 o 5 ous de guatlla
  • sal
  • oli d'oliva

Comencem posant la farina, l'oli i la sal en un bol de plàstic que tingui tapa.
Escalfem l'aigua en un pot fins que bulli, seguidament la tirem dins del bol, rapidament tapem el bol i sacsegem fort durant un minut aguantant la tapa vigilant que no s'ens obri amb el vapor.
Treiem la pasta del bol i la pastem una mica damunt del taulell.
A continuació estirem la pasta amb un curró damunt d'un paper de forn i amb l'ajuda d'un ganivet marquem tot el voltant de la coca fent unes ondes
Seguidament tallem unes rodanxes de ceba de 5 o 6 mm. de gruix i anem omplint tota la coca.


 

Hi posem una mica de sal pel damunt i un raig d'oli
Tindrem el forn precalentat a 190º i la courem fins que estigui daurada.


 

En un pot posarem a bullir els ous de guatlla durant 5 minuts, els deixem refredar i els pelem.
Rentem els espàrrecs i amb un pelador fem uns encenalls que escaldarem per poder fer la base del ram que farem per guarnir la coca.


 

Els dos manats d'espàrrecs els courem al forn amb una mica de sal i oli.


 

Per acabar distribuirem els espàrrecs damunt de la coca en forma de ram, tallarem els ous durs per la meitat i els posarem al damunt com si fossin flors.


 
 
 
 
 

Desitjo que us agradi molt.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada