dilluns, 7 d’abril del 2014

Coca de forner amb pinyons, sucre i anís

A les fleques de tota la vida sempre hi trobarem aquesta coca que esta feta de pasta de pa i és bonissima es la coca de forner.

Ingredients:
  • 250 gr. de farina
  • 5 gr. de sal
  • 7 gr. de llevat fresc
  • 20 ml. d'oli  d'oliva
  • 140 ml. d'aigua
  • pinyons
  • sucre
  • anís dolç

En un bol posem la farina tamisada, la sal, l'oli i l'aigua.
Remenem amb una espàtula de fusta fins que la pasta es desenganxi de les parets del bol.
Seguidament hi posem el llevat i unes gotes més d'aigua i tornem a remenar fins que el llevat estigui ben integrat.
A continuació espolsem damunt del taulell una mica de farina, treiem la pasta del bol i comencem a treballar la pasta amb les mans amb els moviments d'amasar com per fer el pa, durant uns minuts.
Recollim la pasta fent una bola i la deixem reposar 15 minuta tapada amb un drap.


 

Passat aquest temps continuem amasant durant 18 o 20 minuts, si ho feu a màquina amasarem 13 minuts. La pasta ha de quedar elàstica i que no s'enganxi a les mans.
També podem comprobar si la pasta esta al punt agafant un tros i estirant fins que es trenqui fent uns forats rodons.
Tornem a fer una bola i la deixem reposar 10 minuts més sempre tapada amb el drap.
Després posem la pasta sobre el taulell i l'aplanem amb els dits fent un rectangle no molt gran.
Dobleguem la pasta de les vores cap al mig pels dos costats llargs del rectangle i fem un rotlle que anirem allargant fent com una barreta de pa.
Aquesta barra la posem damunt d'un paper de forn i dins d'una safata. Aquesta será la llargada de la coca.


 

Posem la safata dins del forn apagat perqué fermenti fins que dobli el volum.
Al cap d'una estona treiem la safata del forn, posem un raig d'oli d'oliva al damunt de la pasta i amb els dits anem fent la forma de la coca. Hi posem un raig més d'oli i el repartim bé.


 

Si feu la coca més prima us quedarà més cruixent i torrada. Aquesta d'avui l'he fet una mica gruixuda perqué li volia marcar uns quadres i em quedés tova.
Tornem a posar la safata al forn i deixem fermentar la coca 20 minuts més.
Seguidament amb la ma fem unes marques en diagonal d'esquerra a dreta i al revés.
Durant la preparació de la coca tindrem els pinyons a remullar amb aigua perqué després no es cremin al coure la coca.
Escorrem els pinyons i els posem pel damunt i seguidament el sucre.


 
 
Preescalfem el forn a 250º i courem la coca durant 12 o 15 minuts.
Quan treiem la coca del forn la ruixem amb un bon raig d'anis dolç.


 
 
 
 
  

Segur que si la proveu us agradarà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada