diumenge, 30 de març del 2014

Coca de brioix

Avui farem una coca básica de brioix només amb sucre perqué així us explico com fer la massa que més endavant podem fer servir per altres receptes. Es la típica coca que mengem per Sant Joan adornada amb fruita confitada o crema.

Ingredients per fer la massa mare:
  • 140 gr. de farina de força
  • 30 gr, de llevat fresc
  • 80 ml. d'aigua templada (mai freda)

Ingredients per la coca:
  • 500 gr. de farina de força
  • ralladura de mitja llimona
  • 90 gr. de mantega
  • 10 gr. de sal
  • 3 ous
  • 25 gr. de llevat fresc
  • 90 gr. de sucre
  • 75 ml. de llet
  • sucre pel damunt de la coca
  • oli

Comencem per fer la massa mare ràpida. Hi ha altres maneres de fer la massa mare però són molt més laborioses.
Posem en un bol els tres primers ingredients i amb la màquina eléctrica i les varilles d'amassar anirem remenant fins que es faci una bola que es desenganxi de les parets del recipient.
Deixem fermentar aquesta massa dins del bol i tapada amb un drap de cotó durant 45 minuts.
Passat aquest temps afegirem dins del bol els ingredients per aquest ordre primer la llet, els ous, el sucre, la ralladura de llimona, la sal i amassem uns 2 minuts.
A continuación afegim la farina tamisada i amassen 7 minuts.
Seguidament hi posem la mantega ben tova a trossos, el llevat esmicolat i amassem 7 o 8 minuts més.
Posem una mica d'oli damunt del taulell i treballem uns minuts la massa amb les mans. Fem una bola i la deixem reposar 5 minuts tapada amb el drap.


 

Després amb el curró untat d'oli estirem la massa fent la forma de la coca que posarem damunt d'un paper de forn i la deixarem fermentar dins del forn apagat durant 2 hores tapada amb el drap fins que la massa s'elevi.
Pasades les dues hores treiem la safata del forn, pintem la coca amb una mica d'oli i li tirem bastant sucre pel damunt.


 

Escalfem el forn a 250º durant 10 minuts i al enfornar la coca baixem la temperatura a 200º.
La courem durant 20 minuts.


 
 
 
 
 
Quand estigui freda ja la podem tallar a tires i menjar-la amb una bona tassa de xocolata,


 
 
 
 

Espero que us agradi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada