dimecres, 5 de març del 2014

Risotto de ceps, carxofes i cues de gambot

Avui es un dia especial em toca fer l'entrada número 100 d'aquest blog.
Voldria donar-vos les gràcies per la vostra acollida, per les vostres visites que son nombroses, els vostres comentaris que em fan molt feliç i també agrair a les persones que em coneixen i em diuen que seguint les meves receptes han quedat molt bé en els seus àpats amb familiars i amics.
Doncs en un dia especial farem una recepta que a casa ens agrada molt.


 Ingredients:
  • 250 gr. de cues de gambot pelades  (secció de congelats Mercadona)
  • 150 gr. de ceps congelats
  • 2 carxofes
  • 1 pebrot verd
  • 1 ceba mitjana
  • 2 cullerades de salsa de tomàquet fregit
  • 2 grans d'all
  • una mica de julivert
  • 350 gr. d'arrós
  • 1 culleradeta de mantega
  • formatge parmesà ratllat
  • uns encenalls de parmesà
  • oli d'oliva verge
  • sal
  • 1 litre de fumet de peix




Comencem picant la ceba molt petita, la posem a la paellera amb oli i comencem a sofregir a foc molt lent.
Tallem el pebrot a tires curtes i l'afegim a la paella.
Netegem bé les carxofes, les tallem fines i també ho afegim.
Posem una mica de sal i ho deixem que es faci poc a poc.
Quan estigui tot ben cuit i posem la salsa de tomàquet i remenem una mica més.
A continuació hi afegim l'arrós, hi fem un tomb i ho reguem amb una mica de fumet i apaguem el foc fins que decidim coure l'arrós.


 

En una altra paella posem els ceps escorreguts amb una mica d'oli i els courem amb un all picat, una mica de julivert i un puntet de sal.
Una vegada fregits els bolets els podem afegir al sofregit junt amb l'aigua de descongelar-los.
Netegem les cues de gambot que tindrem descongelades treien el budell ja que és molt desagradable trobar aquesta part terrosa.
Tallem els gambots a trossos i en deixem alguns de sencers per decorar al final
En la paella on hem fet els bolets hi posem una mica d'oli, sofregim l'all tallat ben petit i abans de que agafi color hi tirem els gambots amb una mica de sal, els deixem coure un minut i  ho apartem del foc.
En un pot escalfem el fumet de peix que pot ser fet a casa o també queda bé un d'aquest que trobem ja preparats al supermercat.
Posem la paellera al foc, afegim el brou i deixem bullir a foc viu durant 15 minuts.
Uns minuts abans d'acabar la cocció afegim els gambots amb el suc que ens han deixat anar, també la mantega que hi dona una mica de brillantor i el formatge parmesà.


 

Ho deixem reposar una mica i ja el podem servir.
A la fotografía podeu veure que he fet servir un cèrcol d'emplatar i ho he decorat amb uns trossets de cep, carxofes, un gambot i uns encenalls de formatge parmesà.


 
 
 
 

Espero que us agradi.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada