dijous, 13 de març del 2014

Mini empanada de beicon i xampinyons

Avui us ensenyo una mini empanada que vaig fer amb quatre restes de les que a vegades ens queden per la nevera. Multipliqueu les quantitats i podreu elaborar una empanada gran per a tota la familia.
Jo us poso les quantitats aproximades que vaig fer servir.

Ingredients:
  • 3/4 d'una làmina de pasta brisa rodona
  • 1 ceba mitjana
  • 4 xampinyons
  • 2 cullerades de tomàquet fregit
  • 2 talls de beicon
  • 1 ou
  • sal
  • oli d'oliva
  • pebre negre
  • sucre
  • 1 gra d'all
  • julivert

Per començar fregim molt poc a poc la ceba a la paella amb una mica d'oli, un pols de sucre i una mica de sal.
Després tallem els xampinyons a làmines i els fregim amb una mica d'oli i la sal corresponent.Quan perdin l'aigua que deixen anar els xampinyons afegim una mica d'all picat i julivert i coem una mica més..
A continuación agafem la pasta brisa i en tallem un semicercle.
Estenem la massa i comencem a omplir només en una meitat deixant una mica d'espai per les vores tal com podeu veure a la fotografía.
A baix de tot hi posem la ceba caramelitzada i un polset de pebre negre, després els xampinyons. la salsa de tomàquet i per acabar les tires de beicon.


 

Dobleguem la pasta i fem coincidir les vores i la punta.
Segellarem les vores pressionant amb una forquilla. Al mig amb les tisores farem uns talls petits amb forma de creu perqué surti el vapor de la cocció.
Amb el quart de massa que em va sobrar vaig fer unes fulletes amb un tallapastes.
Untem tota la empanada amb ou batut, distribuïm les fulletes o les peçes que feu i tornem a pintar amb ou pel damunt.


 

El forn el tindrem precalentat a 200º i posem la empanada fins que estigui daurada.


 
 
 
 

Es molt fàcil i queda bonissima.
Fins aviat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada