dilluns, 17 de març del 2014

Pastís de maduixes amb nata

Avui farem un pastís amb un bon gruix de farciment..

Ingredients per al pa de pessic:
  • 4 ous
  • 135 gr. de sucre
  • 135 gr. de farina
  • 1 sobre de llevat
  • 4 cullerades de llet
  • mantega per untar el motlle
  • farina

Ingredients per al farcit:
  • 500 ml. de nata per muntar
  • 200 gr. de sucre
  • 5 culleradetes de formatge Philadelphia
  • 500 gr. de maduixes

Comencem fent el pa de pessic.
Separem els rovells de les clares i ho posem en dos bols.
Al bol dels rovells hi afegim el sucre, la llet i ho muntem amb les varilles elèctriques.
A continuació muntem les clares a punt de neu.
A la pasta que em fet amb els rovells i el sucre hi posarem la farina i el llevat i remenarem amb la má.
Després suaument hi afegirem les clares muntades.
Tindrem preparat un motlle rectangular untat amb mantega i amb una capa fina de farina perqué es desenmotlli bé una vegada cuit el pa de pessic.
Omplim el motlle i l'enfornem amb el forn precalentat a 180º uns 35 minuts.
Quan estigui fred el pa de pessic en tallem les vores i el deixem a la mida que ens agradi.
Seguidament en farem dues làmines de 2 cm d'alçada.
Perqué ens quedi una nata més consistent ja que em de fer un gruix  considerable de farcit us explicaré un truc que funciona molt bé.
Posem la nata líquida ben freda en un bol i la comencem a muntar amb les varilles elèctriques a mitja potencia.
Quan comenci a espesar hi posarem el formatge Philadelphia i continuem muntant. El formatge no fa variar el gust de la nata tot el contrari trobo que l'enriqueix.
Quan la nata ja estigui mes espessa hi posem el sucre i ja podem posar la maquina al punt més fort fins que estigui ben espessa. Un truc per veure si la nata està ben muntada es que quan treiem les varilles quedin uns solcs d'un color groguenc.


 

Rentarem les maduixes, una part les tallarem a daus, una part les fem a dodanxes i fem també unes làmines tallades al llarg per posar pels costats.


 

Barregem una part de nata amb els daus de maduixa i omplim una làmina de pa de pessic  fent un gruix d'uns 4 o 5 cm. d'alçada.
Al damunt del farcit hi posem l'altra làmina de pa de pessic.
Entre els dos fulls de pa de pessic hi posem les maduixes laminades, amb la punta cap amunt i enganxades al farcit.


 

Adornarem el damunt del pastís amb les rodanxes de maduixa.
Amb una mànega pastissera farem unes ondes de nata tot el voltant del pastís.


 
 
 
 
 
 
 

Espero que us agradi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada