diumenge, 14 de juliol del 2013

Pastís de crema i maduixa

Fa uns dies la meva mare va celebrar el seu aniversari i l'hi vaig fer aquest pastís que tant li agrada.
Els ingredients son:

Pel pa de pessic:
  • 6 ous
  • 200 gr. de sucre
  • 6 cullerades soperes de llet
  • 200 gr. de farina
  • 1 sobre i mig de llevat

En dos bols separem els rovells de les clares.



 
 
 
 
 
 

En el primer bol possem els rovells, el sucre i la llet i batem amb les varilles fins que quedi una massa espesa.





Després en l'altre bol  batem les clares a punt de neu.
En el primer bol afegim la farina i el llevat i barregem amb la mà.
A continuació i possem amb molta suavitat les clares.


Omplim un motlle amb la pasta i el possem al forn precalentat a 200º, i als 5 minuts baixem la temperatura a 175º. El deixarem al forn mitja hora.




Per la crema:
  • 1/2 litre de llet
  • 5 cullerades soperes de sucre
  • 1 canó de canyella
  • 1 sobre de Potax
Apartem una mica de llet en una tassa per desfer el sobre de Potax.
La resta de la llet la possem en un cassó al foc  junt amb el sucre i la canyella i quan comenci a bullir tirem la que teniam apartada.. Deixar refredar.



Agafem el pa de pessic i l'obrim pel mig i amb una mánega pastissera i possem la crema.

Per la decoració final:
  • melmelada de maduixa
  • gotes de xocolata
  • fideus de xocolata
  • bombons
Possem pel costat del pa de pessic els fideus de xocolata.
Al damunt la melmelada de maduixa, al voltant les gotes de xocolata i al mig els bombons.
Está bonisiiiiim.


 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada