dimecres, 17 de juliol del 2013

Coca de ceba caramelitzada i pebrot

Fa uns dies us vaig explicar que teníem algunes trobades per cantar i conviure amb diferents Corals amigues.
Totes aquestes vetllades després dels concerts acaben en un sopar on tothom col·labora oferint els plats més exquisits.
D'aquesta manera descobrim quelcom interesant i és com es cuina en diferents indrets, comarques i fins i tot i encara més interesant en cada casa.
La coca que he fet avui es una recepta que vàrem gaudir en una d'aquestes trobades, i ens van explicar molt amablement com es feia.

Ingredients:

Per la massa
  • 1/2 kg. de farina de força
  • 1/4 l. d'aigua templada
  • 12 gr. de sal
  • 25 ml. d'oli d'oliva verge
  • 1/2 pastilla de llevat fresc
Per la guarnició:
  • 4 cebes dolces mitjanes
  • 1 pebrot vermell gran
  • oli oliva verge
  • sal
  • sucre
  • pebre negre

Comencem per possar la farina en un bol gran i el llevat desfet amb una mica d'aigua.
A continuació l'oli , la sal i l'aigua templada i pastem uns deu minuts.
Deixem reposar una hora tapat amb dos draps de cotó.




Mentrestant en una paella fregirem la ceba amb oli, sal i sucre poc a poc fins que quedi transparent i ben cuita.
En un altra paella fregirem una mica el pebrot a tires.
Per muntar la coca començarem per estirar la pasta amb un curró a la mida de la safata del forn.
Al damunt hi posarem la ceba caramelitzada, espolsarem amb una mica de pebre negre i pels costats hi posarem les tires de pebrot.




El forn a 200º durant mitja hora aproximadament.






Espero que proveu de fer-la, de ben segur que us agradarà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada