dilluns, 24 de febrer del 2014

Pastís de nata i melmelada

Farem un pastís bonísim i la presentación es molt bonica.

Ingredients:
  • 1 rodona de pa de pessic d'un gruix de 1'5 cm.
  • 1 litre de nata per muntar
  • 2 cullerades soperes de sucre
  • 2 sobres de quallada Royal
  • 1 pot de melmelada de maduixa
  • 100 gr. de xocolata negra per fondre

Hem de fer un pa de pessic rodó de la mida del motlle de plastic que farem servir per muntar el pastís.
D'aquest pa de pessic en tallarem una rodona de 1'5 cm d'alçada. Jo tinc aquest tallador que veureu a la foto, pels costats pots pujar o baixar una mena de serreta segons la mida que necessitis per fer els pisos dels pastissos. Es molt pràctic i es econòmic
.

 

Preparem el motlle de plastic, el folrarem amb paper film i encaixarem la rodona de pa de pessic al fons, sobre tot que quedi ben ajustada.


 

En un cassó posarem la nata, el sucre i els dos sobres de quallada Royal.


 

Ho posem al foc i quan arrenqui el bull ho treiem i deixem templar una mica.
A continuación ho tirem al damunt del pa de pessic i deixem refredar.
Posarem el pastís unes hores a la nevera perqué quedi ben quallat.


 

Al cap d'aquest temps triturem la melmelada amb el minipimer (si no es prou fina), la tirem al damunt de la nata per fer la capa de d'alt del pastís i ho deixem tota la nit a la nevera.


 

L'endemá podem treure el pastís del motlle agafant-lo pel paper film i el posarem en una reixeta per poder fer la decoració de xocolata.
Desfem la xocolata al bany maria i amb una mànega pastissera farem uns fils de xocolata al damunt del pastís fent el dibuix que més us agradi
Seguidament el posarem en una safata per poder-lo servir.


 
 
 
 
 
 
 

Proveu-.lo que us agradarà molt.

2 comentaris:

  1. Feia dies que no entrava al teu blog. És fantàstic. Ara em voldria iniciar amb el tema dels pastissos. A veure si començo per alguna cosa fàcil. Ja et demanaré consell perquè ets una gran experta. Una abraçada
    Teresa Domingo

    ResponElimina
  2. Tot es començar, Teresa. El dia que vulguis ens hi posem.
    Isabel.

    ResponElimina