dijous, 3 de juliol del 2014

Cargols a la gormanda

Avui farem uns cargols. Un plat molt típic de casa nostra i que es pot preparar de tantes maneres i sempre amb el toc personal de cada cuiner.

Ingredients:
  • 1500 gr. de cargols (enganyats i escorreguts)
  • 150 gr. de cansalada ibèrica
  • 1 ceba gran
  • 3 o 4 alls
  • 2 tomàquets madurs
  • sal
  • pebre negre
  • sucre
  • herbes (llorer, farigola, romaní)
  • 1 got de brou
  • vermut negre
  • farina


Comencem tallant la cansalada a tires i la posem en una paella.


 

Amb el foc lent deixem que la cansalada es fongui i ens quedi l'oli en el què farem el sofregit.
En aquest oli courem la ceba i els alls ben picats, i amb una mica de sal i pebre.


 

Quan estigui cuit afegim els tomàquets sense pell, ben ratllats, un pols de sucre i continuem sofregint.
Triturem el sofregit i es l'hora de posar les herbes que més ens agradin.
A continuación hi posem els cargols, el got de brou i un bon raig de vermut i deixem bullir uns vint minuts.


 

Finalment afegim la farina de mica en mica i remenant fins que el suquet es faci espès i s'enganxi als cargols.
D'aquesta manera quedaran molt melosos i molt bons per a poder-los llepar i sucar pa.


 

Bon profit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada