diumenge, 22 de desembre del 2013

Torrons de crocant

Son festes de menjar torrons a totes hores.
Si voleu en podeu fer a casa, son molt fàcils de fer i son molt bons.
Amb castellá en diuen torrons de guirlache i amb catalá son torrons de crocant.

Ingredients per una tauleta:
  • 1 got d'ametlles pelades
  • 3/4 de got de sucre
  • 1 cullerada de mel
  • 1/2 got d'aigua
  • 20 gr. de sèsam

Per començar hem de escaldar i pelar les ametlles.


 
 
 
 

En un motlle de plum cake hi posarem una tira de paper de forn al llarg i que surti del motlle per a poder treure el torró amb facilitat una vegada fet.
En una paella posem l'aigua, el sucre, la mel i ho posem al foc.


 

Quan bulli fort i l'aigua comenci a reduir hi tirem les ametlles.
Després el sucre s'anirà daurant, les ametlles es van torrant i afegim el sèsam a ùltima hora.
A continuació tirem les ametlles amb el sucre i el sèsam dins del motlle i les allisem perquè ens quedi una tauleta ben feta.
No espereu que el sucre sigui ben fosc, penseu que quan ho traieu de la paella la temperatura de la massa es molt alta i encara que sigui fora del foc continua coent.


 


 


 
 
Una vegada fets i refredats si voleu els podeu embolicar amb`paper de cel-lofana tant per posar a la taula com si els heu de regalar.


 

Espero que us agradin. Bon profit.

2 comentaris:

  1. Quin bededéu!!!!!!!!! Feia dies que no hi entrava i això cada vegada creix més. Aquests torrons fan molt bona cara. Ara però podries fer receptes de salat. Què et sembla??????
    Bon Nadal a tota la Família
    Teresa Domingo

    ResponElimina
  2. Gràcies, Teresa. A que semblen de compra?.Després de festes que tindrem de fer dieta ja farem receptes salades. Una abraçada i bones festes.
    ISABEL

    ResponElimina