diumenge, 29 de desembre del 2013

Coca de Llavaneres

Sant Andreu de Llavaneres es una població de la provincia de Barcelona. Amb un cens de uns 10500 habitants i pertany a la comarca del Maresme.
En la seva grastronomía i reposteria té molta anomenada la seva coca farcida de crema i es la que avui us ensenyo.

Ingredients:
  • 2 làmines de pasta de full
  • 2 clares d'ou grossos  (si els ous son petits hi podeu posar 3 clares)
  • sucre
  • 75 gr. de pinyons
Per la crema:
  • 1/2 litre de llet
  • 1 sobre per flam de Potax
  • 1/2 canó de canyella
  • 4 cullerades soperes de sucre

Comencem fent la crema el dia anterior de fer la coca. Ho farem tal com diu al sobre dels polvos de la casa Maicena i una vegada fred ho posarem a la nevera.
Per fer la coca en una safata del forn posarem un paper sulfuritzat i al damunt estirem una làmina de pasta de full.
Dobleguem les vores uns 2 cm. i a les 4 puntes amb els dits ho ajuntem perqué ens quedi com una bassa per poder posar la crema.
En el mateix recipient que tenim la crema hi pasarem una mica el minipimer per fer-la ben fina desfent sobre tot la capa que ens ha fet al damunt.
A continuació tirem la crema omplint tota la coca.


 


 

Seguidament tapem la coca amb l'altra làmina de pasta de full i la dobleguem cap a sota com si es tractés de fer un llit.


 

Muntem les clares a punt de neu i les escampem per sobre de la coca sense patir massa al repartir-ho.
Al damunt de les clares hi posarem bastant sucre i a continuació els pinyons.


 

Ho posarem al forn que tindrem precalentat a 200º de 30 a 35 minuts.


 


 

Normalment només hi poso pinyons pero en aquestes fotos veureu que també hi vaig posar una mica d'ametlla picada que tenía.
Queda molt bona aquesta merenga torradeta del damunt amb la part tova de dins de la coca.
Proveu-la que us agradará molt.
Fins a una altra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada