Ingredients per al farcit:
- 600 gr. d'espinacs frescos i nets (2 bosses)
- sal
- sucre
- 1 gra d'all
- oli d'oliva verge
- 200 gr. de panses sense pinyols
- 100 gr. de pinyons
- 500 gr. de farina
- 140 ml. d'oli d'oliva verge
- 360 ml. d'aigua
- 1 pessic de sal
Posem els espinacs en un bol gran amb una mica de sal i una mica d'aigua i els funyim apretant amb les mans. Els escorrem i els posem en una paella amb oli i un pessic de sucre.
Els anem fregint i al cap d'uns minuts hi posem el gra d'all trinxat ben petit.
Els espinacs els podem tenir preparats un dia per l'altre.
Per fer la pasta posarem la farina, l'oli i la sal en una tartera gran i amb tapa.
Posem l'aigua en un pot al foc i quan arrenqui el bull la tirem damunt de la farina i l'oli, tapem i sacsegem ben fort vigilant que no s'ens obri, ho farem durant un minut.
Obrim amb cura la tartera i amassem la pasta que ja tenim en unes boles toves, no ens costará gens
Col-loquem la pasta al damunt d'un paper sulfuritzat i amb un curró la aplanem.
Amb una tartera o algun estri rodó marquem uns cercles, damunt de cadascun hi posem un muntonet d'espinacs, hi repartim unes panses i uns pinyons com a la fotografía.
A continuación tanquem cada panadó fent uns pessics de fora cap a dins marcant unes ondes.
També en podem fer de llargs tallant rectangles de pasta i fent el mateix procés.
Els posem al forn precalentat a 190º fins que estiguin daurats uns 25 minuts aproximadament.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada