També es portava una ampolla amb oli, les arengades salades o fresques i la llonganissa fresca.
Avui farem le mes típica que es la de pebrot i albergínia amb una pasta molt fàcil..
Ingredients:
Per la pasta:
- 250 gr. de farina
- 70 ml. d'oli d'oliva
- 180 ml. d'aigua
- 1 pessic de sal
- 2 pebrots
- 1 albergínia gran
- oli d'oliva
- llonganissa fresca
- arengades salades o fresques
Tallem els pebrots a tires i l'albergínia a rodanxes, salem una mica per un costat i una mica de sucre per l'altre costat. Reservem una bona estona perqué tregui l'aigua que porten les verdures.
Necessitem una fiambrera rodona i gran amb tapa pero sobre tot que tapi molt bé.
En aquesta fiambrera hi posarem la farina, la sal i l'oli.
En un pot escalfem l'aigua i quan comenci a bullir la tirem dins de la fiambrera i tapem rapidament.
Durant un minut sacsegem la fiambrera fort aguantant la tapa perque no s'obri i la pasta ja estará feta.
Obrim i veureu que queden unes boles de massa, treiem tota la pasta enganxada del voltant del recipient i amasem una mica.
Estará tèbia i molt tova, llavors l'estirem amb un curró damunt d'un paper de forn.
A continuació amb un pinzell pintem amb oli tota la coca i anem posant els talls de pebrot i albergínia pel damunt i posem una mica més d'oli. Al final hi posarem les arengades i la llonganissa.
Posarem la safata al forn que tindrem precalentat a 200º durant uns 30 minuts.
A la meitat de la cocció i posarem una mica mes d'oli.
Si les proveu disfrutareu molt.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada