De tots els pastissos de poma que he provat, que son molts i que ja farem en properes ocasions, aquest es un dels meus preferits.
Ingredients:
- 100 gr. de mantega temperatura ambient
- 100 grm de sucre
- 1 cullerada de conyac
- 3 ous
- 100 gr. de farina
- 1/2 sobre de llevat
- 1 kg. de pomes golden
- gelatina de poma
Primerament cal remenar bé dins d'un bol la mantega, el sucre, la cullerada de conyac i els tres rovells d'ou.
Quan aquesta pasta estigui bé, es a dir lligada, amb el sucre desfet hi tirarem les clares muntades a punt de neu, la farina i el llevat, tot ben barrejat i per aquest ordre.
Pelem i treiem el cor de les pomes i les tallem a lámines fines.
Preparem un motlle untat amb una capa fina de mantega i farina per poder desmotllar-lo be després de la cocció.
Comencem omplint el motlle amb una capa de pasta, després una capa de poma i anirem alternant, acabant amb poma.
Posarem el motlle al forn que tindrem precalentat a 180º i el deixarem 45 minuts.
Quand es refredi desmotllarem el pastís i amb un pinzell posarem la gelatina de poma pel damunt per donar-li brillantor i realçar el sabor.
Espero que us animeu a probar-lo.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada