Ingredients:
- 100 gr. de farina
- 70 gr. de mantega
- 130 ml. de llet
- 3 ous
- 4 cullerades d'anís dolç
- 1 pessic de sal
- ralladura de llimona (opcional)
- canyella (opcional)
- oli d'oliva suau o oli de gira-sol abundant
En un cassó calentem la llet, la mantega i la sal.
Quan comenci a bullir retirem el cassó del foc, afegim la farina de cop i remenarem fins que la pasta es separi de les parets del recipient i quedi compacta.
A continuació hi afegim l'anís, la ralladura de llimona i la canyella. A mi particularment m'agrada sols l'anís.
Seguidament hi afegim el primer ou i remenem fort fins que quedi ben integrat. Farem el mateix amb el segon i el tercer.
Ha de quedar una crema fina.
En una paella fonda o un cassó posem força oli i calentem.
Ho deixem a mig foc perqué bulli suaument i ajudant-nos d'una cullera anem tirant la pasta que en entrar en l'oli veureu que s'infla de seguida.
A mitja cocció el bunyol es donarà la volta i si no us ajudeu d'una espàtula per coure de l'altre costat.
Quan estiguin daurats els treieu posant-los damunt d'un paper de cuina perquè absorveixi l'excés d'oli.
Abans de que es refredin els arrebossem amb sucre.
Són boníssims. Un altre dia els farem farcits.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada